Растежен хормон, хормон на растежа - Соматропин, Соматотропин - SH | Спортни храни

Хормон на растежа (Соматропин HGH) – ефект и прием

hghinjectionsh
Инжекция – HGH

Хормон на растежа (Human Growth Hormone) или Соматотропин (Соматропин) е 191-аминокиселинен, едноверижен полипептид, който се синтезира, съхранява и секретира от соматотропни клетки в хипофизната жлеза при човека.

Соматотропин (продукти) стимулира метаболизма на протеините, мазнините, въглеводородите и минералите, ускорява производството на енергия за сметка на разграждането на мазнини. Това от своя страна води до стимулиране на растежа, възпроизводството и регенерацията на клетките. Подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. Отдавна е доказано, че растежен хормон има ефект да забавя стареенето. А спортисти и атлети се радват на неговото действие да намалява подкожните мазнини и да изгражда чиста мускулна маса.

С напредване на възраста, естественото производство на растежен хормон в тялото намалява драстично. Най-силното му отделяне е до 20 годишна възраст, след което се наблюдава постоянен спад в организма.

Състав на текущия документ:

Подробни данни и информация за Растежен хормон -каталог, продукти (Хормон на растежа), действие и полза от Human Gwowth Hormone (HGH) – свойства:

Предупреждение за ефектите от приема на Соматропин

Много хора се обръщат към Хормон на растежа (HGH), с надеждата, че това ще ги накара да се чувстват и изглеждат по-млади. Статистиката е с положителен резултат. Повишаването на енергията и издръжливостта са най-очевидните ползи. Тези ефекти проявяват в рамките на 10 до 30 дни след началото на терапията за увеличаване отделянето на растежен хормон (HGH). Много по-лесно е да се прецени, че изведнъж имате повече енергия и издръжливост, отколкото да се установи, че костната система е по-укрепнала или че имунната система е по-силна. Така че, действието което оказва хормона на растежа върху енергията и издръжливостта е сред първите резултати които се забелязват.

Експертно мнение на много лекари и фармацевти относно твърденията за надежда от употреба на растежен хормон с цел подмладяване е неоснователна. По-важното е, че тези продукти могат да бъдат опасни. Въпреки всичката информация до момента и практически тестове с този продукт, потребителите, които го употребяват се радват на резултати и ефект при неговия прием.

Резултат от употреба на Соматропин (HGH)

man-injecting-in-bellyHGH (Хормон на растежа), се произвежда във всеки човешки организъм от хипофизната жлеза по естествен начин в тялото, с най-съсредоточена концентрация през нощта при сън в интервала от 22:00 – 2:30 през нощта. Хормона участва в състава и регулирането на процеси при редица функции:

Много хора се опитват да стимулират синтеза на Соматропин от хипофизата, чрез прием на добавки, пептиди или директно да си вкарват хормон на растежа – соматотропин.

Често задван е въпроса „След колко време започва да действа хормона на растежа?“ – Ефект от увеличаване на производството или повишено ниво на растежен хормон, не са видими веднага. Те зависят от това, дали се приемат пептиди или готов хормон на растежа, дозировка, начин на прием, както и хранителен режим. В началото на терапията е възможна лека задръжка на вода, но това е напълно нормално! Резултатите започват да се проявяват постепенно. Първите забележими са обикновено след една или две седмици от започването на терапията с инжекциите с чист хромон или 4-6 седмици с пептиди. Но пептидите, които имитират ефекта на растежен хормон нямат нищо общо с истината.

Натуралните количества на растежния хормон в тялото

Какво количество растежен хормон се произвежда по натурален начин.

Здравия мъж има до 5 нанорграма в милилитър циркулираща кръв хормон на растежа. Нивата растежен хормон при жена биха могли да стигнат до наличието на два пъти повече, заради майчинството.

Най-високо съдържание и при двата пола има по време на пубертета, а спада му започва в началото на 20-те години от възрастта. Това не е предпоставка за слагане на соматропин – Хормон на растежа допълнително отвън по синтетичен начин с Genotropin например, но е факт, че има разлика когато се инжектира подкожно растежен хормон.

Отражение и ефект – ползи и свойства от хормона на растежа

Производствените нива на растежния хормон с напредването на възрастта намаляват. Хормона на растежа би могъл да се ползва за спиране процеса на стареене. Метода се употребява от артисти (почти всички световноизвестни и национални кинозвезди, певици, телевизионни водещи и богати хора).

Директните ефекти са резултат от свързването на растежния хормон с целевите клетки. Например мастните клетки (адипоцитите), имат рецептори на растежния хормон. Той ги стимулира да разграждат триглицеридите и потиска способността им да приемат и натрупват циркулиращи липиди.
Непрекият ефект се медиира главно от инсулиноподобен растежен фактор I (IGF-I), хормон, който се отделя от черния дроб и други тъкани в отговор на хормона на растежа. По-голямата част от стимулиращи растежа ефекти, всъщност се дължат на IGF-I, действащ върху неговите прицелни клетки.

Цел при инжектиране на Соматропин (HGH – Растежен хормон) за забавяне или поврат на времето:

 • Обръщане на биологичния часовник (спиране на стареенето)
 • Възстановяване на растежа и цвета на косата (стимулиране на естествения пигмент)
 • Изглаждане на бръчки по лицето и тялото
 • Стягане на мускулатурата
 • Нормализиране на кръвна захар
 • Укрепване на имунна система
 • Повишаване на енергия
 • Подобряване на сексуалния живот
 • Качество в съня и по-добро възстановяване по време на спане
 • Засилване на процесите за памет и запомняне
 • Промяна в положителен аспект върху визията и излъчването

Твърденията не са потвърдени официално от FDA (Световната агенцията за храни и лекарства), но фактите сочат, че растежния хормон е доказано средство за тези и редица други плюсови качества, заради които се употребява широко в световен мащаб.

Ефекта по думи на употребяващи го след поставянето на подкожната инжекция се усеща моментално – мускулатурата се втвърдява, тялото е тонизирано и идва чувство на зареждане с еластична производителност и напън за интензивност. Тялото произвежда най-високи количества от човешкият хормон на растежа Соматропин през нощта и по-точно в часовете от 23:00 – 2:00.

Тялото само произвежда растежен хормон (HGH или само GH) чрез хипофизната жлеза и той е отговорен за растежа на клетките и регенерацията им. Увеличаването на мускулната маса и плътността на костите е невъзможно без GH, но освен това той играе и важна роля в поддържането на здрава тъкан навсякъде в тялото, включително и тази на мозък и около важните вътрешни органи. Когато е отделян от хипофизната жлеза, GH остава активен в кръвния поток само за няколко минути, но те са напълно достатъчно на черния дроб да го преобразува в протеинови хормони, сред които най-важен е инсулиноподобния фактор на растежа (IGF-1), който съдържа много анаболни възможности.

Учените са започнали да събират растежен хормон от жлезите на трупове още през 1950-та година, но не успявали да го синтезират лабораторно чак до 1981-ва. След това постижение употребата му като допинг значително се увеличила.

Хормона е по-ефективен с тренировки и спорт

За най-добър ефект и резултати, приема на Соматропин (Растежен хормон HGH) е препоръчително да бъде с редовни тренировки и да се спазва разумна диета с нисък или нулев прием на алкохолни напитки. Въпреки че някои ефекти ще бъдат забелязани дори и без тях.

Ефект на телесно преоброзуване от употреба на Хормон на растежа за двумесечен прием
Ефект на телесно преоброзуване от употреба на Хормон на растежа за двумесечен прием
 • Когато инжектирането е през деня или сутрин – чувството е за за бягане/тренировка – силна мотивация за движение и прилив на свежа енергия.
 • Инжекции преди сън, през нощта се прилагат при спортисти, които държат нивата си активни в максимална степен през всичките часове на денонощието.

Употреба и злоупотреба

Синтетичния човешки растежен хормон е разработен през 1985 г и одобрен от FDA (Световна агенция за храни и лекарства) за специфична употреба при деца и възрастни. При деца, HGH инжекциите са предназначени за лечение на нисък ръст с неизвестна причина, както и за слаб растеж, който може да се дължи на редица медицински причини.

Употреба на растежен хормон при деца:

 • Синдром на Търнър – генетично заболяване, което засяга развитието.
 • Синдром на Прадер-Уили, рядко генетично заболяване, което води до лош мускулен тонус, ниски нива на половите хормони и постоянно чувство на глад.
 • Хронична бъбречна недостатъчност.
 • HGH дефицит или недостатъчност.
 • Деца, които са родени малки за гестационната си възраст.

Употреба на растежен хормон при възрастни:

 • Синдром на късите черва (неправилна абсорбация на хранителните вещества).
 • Дефицит на HGH поради редки тумори на хипофизата или тяхното лечение.
 • Мускулно-линеене, зяболяване свързано със ХИВ/СПИН.
 • Комбиниране с анаболни стероиди
  • за мускулно изграждане
  • релеф и стопяване на мазнини
  • подобряване на спортни постижения.

Растеж на височина (издълженост на ръста) при ниски хора

hghtallmanshАко не сте най-високият човек, вие може би търсите информация как да пораснете повече на височина (висок ръст). Напълно естествено е желанието за повече височина на тялото. Това е нещо, което хората са се опитвали да постигнат, тъй като високият ръст има повече предимства (включително по-забележим външен вид и привлекателност) и зрителна измама за по-тънък вид на тялото – елегантност. Получава се повече увереност и човек се чувства по-красив. Тези предимства могат да бъдат постигнати с Хормона на растежа (HGH, Растежен хормон).

Напълно безопасно, без странични ефекти с употреба в медицинска среда и професионални напътствия от компетентни лица с качествен соматропин. Почти всички са чували за хормона на растежа. Когато този хормон се освобождава в тялото, той кара тялото да намали нивата на естроген, да изгради повече мускули тялото да се издължи – растеж на височина, чрез ускоряване на метаболизма в точно тази фаза на стремеж/поанта. Идеала за растежа на височина с Хормон на растежа е осъществим, като е индивидуално за всеки човек, в зависимост от възраст и ДНК какъв период ще е необходим за осъществяването на резултата.

Хормона на растежа контролира растежа и развитието на човешкото тяло. На първо място се смята, че контролира единствено растежа на мускулите, но в последно време е установено, че  също така контролира и растежа на костите, което значи, че помага на употребяващите го да бъдат по-високи.

Единственият начин, по който може да се постигнат всички тези резултати е с увеличаване нивата на растежен хормон – HGH (Каталог с хормон на растежа). След като човек премине през фазата на пубертет, активното увеличаване на HGH и респективно височината/ръста на тялото спират да се развиват. Алтернативния метод за продължаване на развитието при височина на ръста е инжектиране на Соматропин (HGH – Растежен хормон/Хормон на растежа), с който метод това се случва.

Странични ефекти

 • Нервност и раздразнителност
 • Мускулно треперене
 • Болки в ставите
 • Подуване от течностите в тъканите (оток)
 • Синдром на карпалния тунел
 • Скованост и изтръпване на кожата
 • Високи нива на холестерол
 • Риск от диабет и
 • Растеж на ракови тумори

Страничните ефекти се проявяват с употреба на Растежен хормон с дози над 6 единици (6iu Somatropine) дневно с неправилна употреба, без консултиране с лекар или спортен съттрудник! Редки, но възможни са отрицателните действия – необходимата информация за цялостното състояние на организма е задължителна при употребата на Соматропин/Растежен хормон (HGH – Хомон на растежа)!

Няма опасности при ползване на соматропина в нормални дози, след изследване на организма и консултиране преди употреба. Поради високата цена тези лекарства често се фалшифицират. Консултацията с лекар и изследване на организма преди употребата на растежен хормон са задължителни!

Синтезиране и производство

Произвежда се синтетично – (HGH) е активната съставка в редица лекарства и други продукти, налични за масово потребление в спортната подготовка и употреба с цел подмладяване и подобряване на физика и външен вид. Един от най-квалитетните продукти е Pfizer Genotropin. Растежния хормон на Pfizer представлява писалка за подкожно инжектиране, която отмерва точно дозата с електронно-механичен дозатор. Употребата на соматропин с продукта на Pfizer е една от най-прецизните. Цената е висока, но за сметка на това ефекта при ползата на приема е осезаема и видима. Реален резултат за абсолютно всеки, който е слагал този хормон.

Като елексир за вечна младост

Безсмъртието и вечната младост са копнеж на човечеството  откакто свят светува. Изворът на младостта, Свещеният Граал … са литературните  и митологичните им аналози. Днес хората са забравили за тези неща и са обърнали поглед към науката. От доста време се практикува от по-заможни и богати хора хормон заместващата терапия с растежен хормон. Това обаче крие не малко рискове и странични ефекти. Познати са случаи на отключен диабет или повишен риск от рак, но пренебрегвайки тези рискове хората продължават да го правят- на кой му се остарява и умира богат и известен!

А науката къде от комерсиална-къде от научна гледна точка, не щади знания и сили и работи усилено по този въпрос. Едно от най-новите  научни открития е базирано на молекулата на растежният хормон, откритие което все още  е в процес на допълнителни експерименти, но  звучи доста обещаващо!

Ето какво твърдят, че са открили  учените:
Изолиран   фрагмент на модифицирана форма на аминокиселини  от 176 до 191 на човешкият хормон на растежа. Това е полипептид, който  е парче от пълната верига на GH( хормона на растежа) част от всичките  191 амино киселини , които го образуват. За този фрагмент се твърди,че ускорява  липолизата (разграждането на мазнините) и подтиска липогенезата (трупането на мазнини от храната)

Учените споделят, че всички твърдения са доказани от изследвания. Тази кратка аминокиселинна верига, която те наричат Фрагмент-176 е само около 10 % от дължината на цялата верига на растежния хормон и изглежда да
няма други типични положителни или отрицателни ефекти присъщи за пълната молекула на човешкият растежен хормон , като приръст на съединителна
тъкани или инсулинова резистентност.

Растежният хормон като общо действие е изучен почти напълно. В момента учените хвърлят усилия в изучаване на отделните части на молекулата му.Вече се знае, че всяка една част от молекулата на растежният хормон отговаря за различни процеси в човешкият организъм. Това е помогнало  да  бъде изолиран точно този сегмент който няма ефект върху растежа на съединителна тъкан или инсулиновата резистентност. Фрагмент-176 действа, като имитира природня GH който регулира метаболизма на мазнините, но без неблагоприятните ефекти върху  кръвната захар или
растежа на тъкани, които се наблюдават  при немодифициран GH. 

По-специално, GH не може да се използва като препарат за лечение на затлъстяване  поради следните нежелани реакции:

 • Задържане на течности
 • И диабетогенни (във високи дози)

Напротив, Фрагмент-176  може да доведе до инхибиране на активността LPL в мастната тъкан и
стимулира липолизата в адипоцитите.


В допълнение , изследователите предполагат, че функционалността на Фрагмент-176  зависи не само в информационната последователност, но също така трябва аминокиселините  да  имат и правилната физическа конфигурация.

Интересен факт е, че понижава апетита за консумацията на  мазнини при затлъстели индивиди и засилено изгаряне на мазнините без да се променя консумацията на храни

Така че като заключение ,

Фрагмент-176

 • Намалява и най-упоритите коремни мазнини
 • Увеличава разхода на енергия
 • Подобрява липидния профил и липолитичната дейност
 • Не се отразява отрицателно върху нивата на кръвната захар, не се наблюдава  клетъчна пролиферация
 • Той е изключително мощен и ефективен за горенето на мазнини
 • При проведеното изследвани учените твърдят, че не са били установени нежелани странични реакции, а дали това е така рано или късно ще се разбере.

Дали този медикамент ще започне да се произвежда легално, дълбоко се съмнявам.Ако хората удължат средно продължителноста си на живот дори и с една година, това ще бъде е крах за социалната система. Това е свързано с много разходи за пенсии социални  и здравни, помощи. Това няма как да бъде допуснато и не е политика на нито едно правителство.

Каталог с растежни хормони в SH | Спортни храни

Феномени при употребата на Соматропин (Растежен хормон)

Растежният хормон – Соматропин предизвиква феноменални явления, някои от които:

 • Стимулиране на имунитета
 • Разграждане на мастната тъкан
 • Нарастване на мускулната маса, на тонуса и силата
 • Изчезване на бръчките и заздравяване на кожата
 • Подобряване на мисловните процеси
 • Оптимизиране на енергийния баланс
 • Понижаване на кръвното налягане
 • Предпазване от остеопороза
 • По-бързо зарастване на раните
 • Подобряване на баланса на липопротеините в кръвта
 • По-добър сексуален живот
 • По-добър сън
 • По-малко хронични заболявания

Дозировки на растежен хормон Соматропин, Genotropin (Генотропин)

Дозите са от една до три единици подкожно сутрин на гладно или непосредствено преди тренировка, като в двата случая е задължително да е на гладно. Соматропин Файзер – Pfizer Genotropin (Чичо Генчо) e препарат, който се ползва от елитни персони и спортисти, които се състезават професионално.

Уголемяване на пениса с Хормон на растежа

Растежния хормон – Соматропин (Хормон на растежа) уголемява не само пениса, а и всички органи и тъкани в тялото, включително костна структура и телесна/кожна тъкан. Хормона на растежа е феноменален препарат и с него потребителите биха могли да достигнат до непознати висини размера на конкретни части от тялото си, за които преди това са изпитвали неудобство и са притежавали комплекси.

Митове и легенди за растежния хормон

Човешкият хормон на растежа може да върне часовника на тялото ви назад и едновременно да се натрупа мускулна маса за кратко време, изгаряне на мазнини, повишаване на либидо и неизчерпаема енергия.

Каталог с растежни хормони в SH | Спортни храни

Поставяне на подкожна инжекция – практическо приложение

Енциклопедия на стероидите

29 мнения за “Хормон на растежа (Соматропин HGH) – ефект и прием

 1. Здравейте, задължително ли е да се приема всеки ден? Защото четох, че е препоръчително да се взима 3 пъти седмично – давало по- добър резултат

  1. Здравейте, Калоян. Най-добрите резултати са всеки ден по 2 единици Файзер. Или през ден 1.5 – 3.00 iu Genotropin Pfizer. Не е магически, важен компонент е храненето. Успех!

 2. Здравейте колко единици се бият за маса и колко за изчистване защото съм чувал че има значение колко с бие на ден за различни цели.

  1. Профилактично се слага по една единица сутрин на гладно или непосредствено преди тренировка – също на гладно.

   В културизма се ползват от 3 нагоре единици дневно. И отново – всичко зависи от качеството на растежния хормон.

  1. Здравейте.На 33 години сам, и искам да порасна на височина още ако може.Въпросат ми е: дали може да порасна на тези години като се комбинира този продукт с някои упражнения като висене на лост,подскоци,вид йога и др. Благодаря.

 3. Може ли да посочите къде може да видя как точно се настройва доза 1,2,3.4 единици на посочената писалка ,закупил съм такъв от 36ед.12мг но не мога да разбера как да го разделя на колко деления отговарят цифрите върху писалка по едната и другата скала или си отговарят на на това което пише ,ако има клипче някъде да се информирам .Благодаря !

 4. Zdraveite moje li nqkoi da mi preporacha dieta v cikal s hormon na rasteja, treniram , no shte upotrebqvam hormona s drugi celi, prosto sum chuval che se otslabva ot nego, a az neiskam da otslabvam prekaleno mnogo. I kak es priema nagladno ili sled zakuskata?

 5. Здравейте. На 18 години съм и искам да порасна още на височина. Следният въпрос ми е, какво ще ми препоръчвате за растеж на височина и ако може по-конкретно да ми обясните.. По колко дози на ден е добре да приемам и с продължение на колко време? Какъв горе долу ще бъде ефектът в областта на растежа на височинa в сантиметри ? Ще ви бъда благодарен ако ми отговорите на въпросите!

 6. Здравей те,искам да пробвам хормона на разтежа,но нямам никава идея какво да поръчам и по колко се слага и през какъв периодМ.Можели да ми обясниите,благодаря.

 7. Здравейте какво би се случило ако реша да взема хормон на рстежа с цел самообщо тонизиране на организма като се има предвид че съм на 42 години тренирам редовно и мисля че изглеждам доста добре никой не би чи дал годините към кой мога да се обърна за съвет за прилагане и в каква възможно мин доза може да се употреби.Благодяря.

 8. Здравейте.На 33 години съм.Въпросът ми е: мога ли да порасна на височина още на тези години,ако комбинирам този продукт с някои упражнения като висене на лост,подскоци,вид йога и др. Благодаря.

 9. iskam da pitam,imam skasana predna kolqna vrazka,ste imam operacia,ta vaprosa mi e dali e dobre da slagam hormon na razteja sled operaciata za po barzo vastonovqvane i ako e dobre kolko dena da po4na sled operaciata?
  blagodaria

 10. Здравейте, на 20 съм и искам да порастна малко на височина въпросът ми е къде и с кой мога да се консултирам от къде и какъв тип HGH трябва да взимам и колко ще струва евентуално?

 11. Здравейте! Може ли да ми кажете с какъв лекар трябва да се консултирам ако искам приемам GH? Наскоро попаднах на научни публикации за употребата на HGH при пациенти с множествена склероза. Вие знаете ли нещо по този въпрос и какви изследвания трябва да се направят? (Или просто какъв лекар да посетя) Благодаря!

 12. Аз съм приемала 7 години хормона започнах от 1 единица до 7, в детската болница до болницата по Хигиена. Др Кирчева беше лекуваща. Не стига че ми развалиха жлезата и съм с хипотиреодизъм, ами и аденом имам който компетентните от Иван Рилски на скенера казаха пе е възможно ако съм приемала високи дози гонадотропин. Реших за 1 скенер да не дам никаква инфо и да видя какви специалисти са. Ако искате тумори бийте го. И нд е подкожно а с иглички милиметър в бута се бие където няма вена. Е вярно че изглеждам с 10-15 години по- млада въпреки начеващите жръчки ми казват че съм на 21. Също така от бурния растеж вследствие имам сколиоза и кифоза, а и ставни проблвми, ръщете и краката ми са ненормално дълги, като на Пандорски човеци, а и имам гонартроза на колената!

 13. Забравих да добавя в болницата увеличиха ръста ми и гърдите ми, но вхтрешно вагината и половата система са малки. На 34 разбрах че няма да забрвменея ако не ги увелича. Сега приемам климара. Има ефвкт. Дано се случи чуда за Богова слава и аз да имам дете.
  Моля ако някой от модераторите знае начин за увеличаване нивата на естроген и дали това води до нарастване на клитора, отвора на вулвата, вагиналните стени, матката, яйчниците и тръбите? Зашото съм с отвор от едва няколко мм и ори секс изпитвам болка. Доктор Данаил Илиев ми каза истината че ми е нужен репродуктивен лекар. Дано има подходящи хормони за мен.

  1. Може ли да ми кажете за жена състезател категория бикини колко единици на ден да слагам че не мога да си напасна дозата още от няколко месеца съм на хормон но още се ровя кая е най -подходящата доза по колко пъти дневно и т.н

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *