Спортни храни - орални анаболни стероиди

Туранабол – каталог с цени и информация

Туранабол (4-Chlorodehydromethyltestosterone) е 4-хлородехилдрометилтестостерон, който е известен също като Тбол или Туранабол. Това е орален анаболен стероид, разработен през 1965 г. в Източна Германия от Jenapharm GmbH & Co. KG.

Произход и употреба на Туринабол (Turanabol)

4-Chlorodehydromethyltestosteron
4-Chlorodehydro
methyltestosteron

Използва се с огромен успех от олимпийските спортисти на Източна Германия, където е създаден за първи път. Неговите свойства се ценят десетилетия наред.

Туранабол е кръстоска между Метандростенолон и Клостебол (4-хлоро производен на естествения хормон тестостерон) и Оксандролон. Дериват на Тестостерон за орален прием.

Клостебол е слаб анаболен стероид, който е версия на Тестостерон хлорид със свойството да избягва преустройването на дехидротестостерон (DHT). Тази субстанция е неспособна да бъде преобразувана в естроген. Клостебол е химично съединение с анаболен състав, което присъства в много от анаболните и андрогенни стероиди. Замества половите хормони при мъже с андрогенен дефицит, например резултат от загубата на двата тестиса и в лечението на някои редки видове апластична анемия. Успешен при тежки телесни травми, присъстващ също в дерматологични и офталмологични препарати.

За разлика от Метан (Dianabol, Methandrostenolone, Methandienone), Туранабол не може да ароматизира в естроген и странични ефекти като гинекомастия и водна задръжка са изключени! По отношение на Метандиенон, Туранаболът е по-малко анаболен и андрогенен и ще даде по-малко прираст на сила, тъй като избягва потенциалните странични свойства на анаболните стероиди. Turinabol няма изразени андрогенни свойства и може да бъде използван от жени с вирилизиращ ефект, имайки предвид, че дозата не трябва да бъде висока. Показно установено е, че Turinabol намалява хормона глобулин, за да даде по-свободен достъп на тестостерона. Този орален стероид е C-17-алфа алкилиран и също токсичен за черния дроб. Възможни нежелани реакции включват влошаване на холестерола и повишено сексуално желание.

Дози на приемане

В цикъл с друг орален или инжекционен препарат, Туранабол се приема в дози от 25 – 50 мг дневно, разделен на два приема. Пирамидалната схема за прием не се препоръчва при този препарат.

Употреба на Туранабол

По време на Олимпиадата, източногерманските експерти търсят ефективни стероиди, с които да заобикалят досегашните свойства за допинг показатели при проби и странични ефекти като естроген и водна задръжка.  През 1965 г. германските учени правят откритието 4-хлоротестостерон, наричан също орален Туранабол.

Свойствата на Turanabol са нещо средно между Метандиенон и Анавар.

С умерените си анаболни ефекти, този препарат изглежда много обещаващ! Туранабол има анаболен ефект, който е приблизително равен или по-малък от този на тестостерона с една подробност – без никакви познати андрогенни активности. Мускулната маса и сила, които се постигат с това изобретение са драматични! Заради липсата на естрогенни ефекти, които често водят до подпухнал вид и качеството му да придава изключително високи свойства на издържливост, му създават висока оценка сред мнозина олимпийци!

Другото му предимство е, че се разпада бързо в тялото и когато атлета е подложен на допинг тестпоказателите са нулеви!

В изследвания направени върху атлети мъже в продължение на шест седмици не се съобщава за нежелани реакции.

Странични ефекти

  • Акне и мазна кожа
  • Еректилна дисфункция (временно)
  • Повишен риск от сърдечно-съдови заболявания
  • При мъже тестисите могат да се свият временно, ако не се сложи Pregnyl
  • Производството на природния тестостерон може да се намали
  • Хепатотоксичен

Тези странични ефекти на Туринабол се проявяват единствено в превишени дози в пъти над нормалното или предписанието на вашия спортен лекар. Сведенията са дадени като справка, която е задължителна във всяка листовка на продукти от този тип. Умерената употреба на стероиди е напълно безопасна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.