Спортни храни - орални анаболни стероиди

Mibolerone (Миболерон на капки)

  • Андрогенен потенциал  1800
  • Анаболен потенциал  4100
  • Стандарт Methyltestosterone (перорален)
  • Химични наименования  7,17-dimethyl-19-norandrost-4-en-3-one-17b-ol, 17beta-Hydroxy-7alpha,17-dimethylestr-4-en-3-one
  • Естрогенна активност  висока
  • Прогестеронова активност  висока

Mibolerone (Капки) миболерон

Описание на Mibolerone (Миболерон на капки)

Mibolerone (Миболерон на капки) е анаболен стероид за перорален прием получен от nandrolone (нандролон). Този стероид по-специално е 7,17-диметилиран нандролон, значително по-мощен като анаболен и андрогенен стероид от своя неметилиран родител. С течение на времето в средите на културизма Mibolerone (Миболерон на капки) е спечелил репутация на един от най-силните стероиди, разработвани някога. Това е правилно в технически смисъл, тъй като той е един от малкото стероиди, ефективни в дози от микрограм, а не милиграм.

По време на изследвания върху животни, Mibolerone (Миболерон на капки) показва 41 пъти по-голяма анаболна активност на метилтестостерона, когато се приема перорално. В контраст на това, той има само 18 пъти по-голяма андрогенна активност. Въпреки че и двете свойства са силно изразени при този стероид, той проявява предимно анаболен характер. Естрогенните и прогестероновите му свойства са също много силно изразени. Сред спортистите той най-често се употребява във фазите на натрупване на мускулна маса или за стимулиране на агресията при трениране или състезание.

История на Mibolerone (Миболерон на капки)

Mibolerone (Миболерон на капки) е описан за първи път през 1963г. Той е разработен за ветеринарни цели през 1960г. от Upjohn, които разпространяват стероида под името Cheque Drops. Препаратът съдържаща 100 мкг/мл стероид в стъклен флакон от 55 мл и общо съдържание на стероида от 5,5 мг. Pharmacia & Upjohn по-късно също разпространяват препарат, наречен Cheque Medicated Dog Food със същия състав. Лекарството се е употребявало перорално и е било предназначено за прекъсване периода на половия цикъл при женските кучета, предпазвайки ги от разгонване. Стероидът е одобрен за употреба при животни за не повече от 24 месеца. Употребата на това лекарство се разглежда под внимание от повечето ветеринари, главно поради факта, че дългосрочното приложение може да причини странични ефекти като агресия, трудност при уриниране и увреждане на черния дроб.

Сред спортистите Mibolerone (Миболерон на капки) се е разглеждал като мистичен продукт, вероятно поради неговата сравнително ограничена наличност. Тези, които са били запознати с този стероид са останали разочаровани, когато през 2000г. Pharmacia & Upjohn официално прекратяват производството на този стероид. Сега Pfizer Animal Health е компанията, която предлага подобни продукти, но без съдържание на Mibolerone, въпреки че държи правата върху този агент. Mibolerone (Миболерон на капки) все още може да бъде открит във ветеринарни аптеки в САЩ, но само по специална поръчка. Спирането от производство на стероида от Pharmacia & Upjohn отбеляза търговския края на Mibolerone (Миболерон на капки) на пазара на САЩ.

Как се разпространява Mibolerone (Миболерон на капки)

Mibolerone (Миболерон на капки) вече не е на разположение като лекарствен продукт. Ако се произвежда, той най-често се доставя под формата на перорален разтвор на основата на пропиленгликол, в концентрация 100 микрограма стероид на милилитър в бутилка от 55 мл.

Структура и характеристика на Mibolerone (Миболерон на капки)

Mibolerone е модифицирана форма на нандролон. Той се различава с:
1) добавяне на метилова група при 17-алфа въглеродния атом за защита на хормона при орално приложение;
2) въвеждане на метилова група при въглеродния 7(а) атом, което инхибира 5-алфа редуктазата и увеличава относителната андрогенност.
7,17-диметилираните стероиди също са склонни да бъдат много устойчиви на метаболизма, което значително повишава тяхната относителна биологична активност.

Странични ефекти (Естрогенни)

Mibolerone (Миболерон на капки) се ароматизира в тялото и се счита за изключително естрогенен стероид поради превръщането му в 7,17-диметилестрадиол (естроген с висока биологична активност). Гинекомастията може да бъде проблем по време на употребата на този стероид, особено при по-високи дози. В същото време голямата водната задръжка може да причини забележителна загуба на мускулна дефиниция. За да се избегнат силните естрогенни странични ефекти е препоръчителна употребата на антиестроген като Нолвадекс. Възможно е редуването на антиестроген с ароматазен инхибитор като Аримидекс (анастрозол), който е по-ефективен в контрола на естроген. Инхибиторите на ароматаза обаче, може да бъдат доста скъпи в сравнение с антиестрогените и също така може да имат отрицателен ефект върху липидите в кръвта.

Отбелязва се също, че Mibolerone (Миболерон на капки) показва силна активност на прогестин в организма. Странични ефекти свързани с прогестерона са подобни на тези на естрогена, включително отрицателна обратна връзка в инхибиране производството на тестостерон и повишено задържане на мазнини. Прогестините също увеличават стимулиращия ефект на естрогените върху растежа на млечната жлеза. Оказва се, че една има силен синергизъм между тези два хормона, така че гинекомастията може да се прояви с помощта на прогестини, без прекомерни нива на естроген. Използването на антиестроген, който инхибира естрогенната компонента често е достатъчно за намаляване на гинекомастията, причинена от употребата на Mibolerone (Миболерон на капки).

Странични ефекти (Андрогенни)

След като е класифициран като анаболен стероид, проявата на андрогенни странични ефекти при употребата на Mibolerone (Миболерон на капки) е възможна, особено при инжектирането на високи дози. Те се изразяват в: мазна кожа, акне, окосмяване на лицето и тялото. Мъжете с генетично предразположение към косопад (андрогенна алопеция) може да забележат ускорено оплешивяване. Чувствителните към андрогенни странични ефекти могат да намерят употребата на по-мекия Deca-Durabolin® за по-удачна.

Жените трябва да са наясно за потенциалните вирилизиращи ефекти на анаболните андрогенни стероиди. Те се изразяват в промяна в тембъра на гласа, менструални нарушения, промени в структурата на кожата, окосмяване на лицето и увеличаването на клитора.

Трябва да се отбележи също, че в засегнатите от андрогенната активност тъкани Mibolerone (Миболерон на капки) инхибира 5-алфа редуктазата. Относителната андрогенност на този стероид не се влияе от съвместната употреба на финастерид и дутастерид.

Странични ефекти (Хепатотоксичност)

Mibolerone (Миболерон на капки) е 17-алфа алкилирано съединение. Тази промяна предпазва лекарството в черния дроб, което позволява много висок процент навлизане на препарата в кръвния поток след перорално приложение. 17-алфа алкилирани анаболни / андрогенни стероиди могат да бъдат хепатотоксични. Продължителен прием или прием на големи дози може да доведе до увреждане на черния дроб. В редки случаи може да се развие животозастрашаваща чернодробна дисфункция. Препоръчително е периодично посещение лекар по време на всеки цикъл за проследяване на чернодробните ензими. Приемът на 17-алфа алкилирани стероиди обикновено се ограничава до 6-8 седмици в опит да се избегне възпаление на черния дроб.

Трябва да се отбележи, че информацията споменава само едно проучване за приема на Mibolerone (Миболерон на капки) от човек, което е прекратено поради съобщена висока хепатотоксичност. Използването на добавка за детоксикация на черния дроб като Liv-52 или Есенциале Форте се препоръчва по време на приема на всякакви хепатотоксични анаболни / андрогенни стероиди.

Странични ефекти (Сърдечносъдови)

Анаболните / андрогенни стероиди могат да имат вредни ефекти върху серумния холестерол. Това включва тенденция за намаляване на HDL стойностите (добър) холестерол и повишаване на LDL стойностите (лош) холестерол, който може измести баланса от HDL към LDL, което може да увеличи риска от атеросклероза. Относителното въздействие на анаболните / андрогенни стероиди върху серумните липиди зависи от дозата, начина на приложение (перорален / инжекционен,) вида стероид (ароматизиращ или неароматизиращ) и ниво на устойчивост към чернодробния метаболизъм.

Анаболните андрогенните стероиди могат също така да се отразят неблагоприятно на кръвното налягане и триглицеридите, в намаляване на ендотелната релаксация, да предизвикат лявокамерна хипертрофия или като цяло потенциално да повишат риска от сърдечносъдови заболявания и инфаркт на миокарда.

Mibolerone (Миболерон на капки) има силен ефект върху чернодробното управление на холестерола поради своята устойчивост към чернодробния метаболизъм и начин на приложение.

За да се спомогне за намаляване на сърдечносъдовата преумора, е препоръчително да се поддържа кардио тренировъчна програма и да се намали приема на наситени мазнини, холестерол и прости въглехидрати по всяко време от курса на прилагане на ААС. Препоръчва се допълване на хранителния режим с рибено масло (4 грама на ден) и естествен холестерол / антиоксидант като Lipid Stabil или продукт със сходни съставки.

Странични ефекти (Потискане на тестостерона)

Всички анаболни / андрогенни стероиди, когато се приемат в дози, достатъчни за насърчаване на мускулния растеж, се очаква да потиснат ендогенното производство на тестостерон. След прекратяване употребата на анаболни стероиди естествените нива на тестостерон в тялото се възстановяват за период 1-4 месеца. Имайте предвид, че продължителнота злоупотреба с анаболни андрогенни стероиди може да причини вторичен хипогонадотропен хипогонадизъм, което впоследствие налага медицинска интервенция.

За по-подробна информация относно потенциалните странични ефекти, вижте раздела “Странични ефекти“.

Приложение (Основно)

Проучванията показват, че като орален анаболен стероид приемът на Mibolerone (Миболерон на капки) с храна може да намали неговата усвояемост. Това се дължи на мастноразтворимия характер на стероидните хормони, които имат склонност да се разтварят в неразградените хранителни мазнини и това е причина за намаляване усвояването от стомашно-чревния тракт. За максимално усвояване този стероид трябва да се приема на празен стомах.

Приложение (Мъже)

Mibolerone (Миболерон на капки) никога не е бил одобрен за употреба от хора. Предписания за неговия прием не са известни. В средите на културизма този стероид се използва много рядко поради високата си хепатотоксичност, като цикъла на прием обикновено не превишава 6-8 седмици. Най-често употребяваните дози са 200-500 микрограма дневно. Високата прогестеронова и естрогенна активност на Mibolerone (Миболерон на капки) го правят непривлекателен за употреба в спортове, които са свързани с издържливост и скорост, поради високото ниво на задържане на вода и мазнини.

Приложение (Жени)

Mibolerone (Миболерон на капки) никога не е бил одобрен за употреба от хора. Предписания за неговия прием не са известни. За целите на спорта този стероид не се препоръчва за жени поради тенденция за проява на вирилизиращи странични ефекти.

Наличност

Mibolerone (Миболерон на капки) не се продава като търговски продукт. Ако е наличен някъде, той е произведен от черния пазар.

Снимки

миболерон

Leave a Reply

Your email address will not be published.