Testosterone C – MultiPharm – 10 ампули х 1мл – тестостерон ципионат

Testosterone C – MultiPharm – Тестостерон Ципионат  е по-безболезненият естер на тестостерона, който дава основнo маса и не толкова мускулна дефиниция.

Тестостерон ципионат е бавно действащ инжекционен естер на основния мъжки андроген – тестостеронът. Последният също така е главният анаболен хормон при мъжете, служещ и за база на сравнение, с която са съпоставяни останалите анаболни/андрогенни стероиди.

90.00 лв.

Описание

Testosterone C (Тестостерон Ципионат) е мастноразтворим инжекционен тестостерон. Той проявява силно андрогенни свойства и изключително висока анаболна активност. Testosterone Cypionate ароматизира лесно, прилича на другите тестостерони и причинява големи проблеми на много атлети с голямото количество вода, която задържа.

Testosterone C (Тестостерон Ципионат) е по-слабо токсичен за черния дроб от останалите тестостеронови препарати, но може да предизвика сериозни сътресения в ендогенното производство на тестостерон. Атлетите разказват, че този медикамент повишава изключително много силата и размерите. Той може да бъде съчетаван с различни стероиди в цикъл и винаги дава отличен резултат. Testosterone Cypionate е най-популярният тестостерон, използван от спортистите.

Още информация

Като всички инжекционни форми на тестостерона, Testosterone C (Тестостерон Ципионат) ципионат е високо ценен от спортистите заради своите способности да повишава значителното нарастване на мускулна маса и сила. Интересно е да се отбележи, че макар след тестостероновите медикаменти за инжектиране да са открили или измислени много други стероидни препарати, сред бодибилдърите тестостероновите „отрочета“ продължават да се считат за най-добрите агенти за покачване на телесна маса и мускулни размери. Тестостерон ципионат се появява за пръв път на фармацевтичния пазар в САЩ през 50-те години на миналия век и носи търговското наименование Депо-Тестостерон (Depo-Testosteron). Този препарат е създаден от фармацевтичния гигант Upjohn, който и до ден днешен (макар и с малко променено име – Pharmacia & Upjohn) продължава да продава този продукт в много страни по света.

Още един любопитен факт е, че глобалното разпространение на Депо-Тестостерон е изключително ограничено и затова тестостерон ципионат се използва основно от американските атлети, който масово го предпочитат пред тестостерон енантат – „господстващият“ на международния пазар бавно действащ естер на тестостерона. Тестостерон ципионатът и тестостерон енантатът осигуряват два изключително сравними модели на тестостероново освобождаване. Не само че те нямат каквито и да било физиологически предимства един пред друг, но дори е трудно да се забележи и някаква действителната разлика в техните фармакокинетични модели.

Единствената ключова разлика, която може да се открие между тези два тестостеронови естера е в комфорта на използващите ги атлети. Ципионовата киселина причинява значително по-малко раздразнения и болезненост в мястото на поставяне на инжекцията в сравнение с енантатът. Именно поради тази причина тестостерон ципионат е предпочитан избор на хората, които имат повтарящи се болезнени симптоми при поставянето на тестостеронови инжекционни естери.

История на тестостерон ципионат

В миналото тестостерон ципионат е намирал изключително широко медицинско приложение. Терапии с този медикамент са използвани за лечението на ниски андрогенни нива при мъжете, за укрепването на костната система, за облекчаването на менорагия (обилно менструално кървене) и лактация при жените както и за увеличаването на мускулната маса при възрастни, борещи се с остеопозората. Тестостерон ципионат дори е бил препоръчван за повишаване на мъжката плодовитост и стимулиране на правилната сперматогенеза. Към днешна дата, тестостерон ципионат се прилага в доста по-ограничени случаи – най-често когато възникнат проблеми, касаещи недостига на ендогенен тестостерон или при вторично лечение на неоперативен метастатичен рак на гърдата.

В структурно отношение, тестостерон ципионат е модифицирана форма на тестостерона, където естер на карбоксилната киселина (циклопентил пропионова киселина) е бил добавен към 17-бета хидроксилна група. Както е известно, естерифицираните форми на тестостерона не са така полярни като свободния тестостерон и се разнасят и усвояват по-бавно от областта на поставяне на инжекцията. Веднъж попаднали в кръвообращението, естерите се отделят, освобождавайки свободен (активен) тестостерон. Естерните форми на тестостерона за създадени, за да удължават прозореца на терапевтичен ефект, позволявайки по този начин по-разреден график на поставяне на инжекции в сравнение със свободните неестерифицирани инжекционни стероиди. Полуживотът на тестостерон ципионата в организма е приблизително 8 дни след инжекцията.

Приложение на Testosterone C – тестостерон ципионат

Обикновено бодибилдърите използват тестостерон ципионат по време на циклите за покачване на маса, когато задържането на вода, свързано с употребата на тестостеронови продукти не е от чак такова голямо значение. Препоръчителната дозировка Testosterone C варира между 200-600 мг на седмица в цикли с продължителност от 6 до 12 седмици. Макар да е достатъчно мощен, за да предизвика желан ефект и при самостоятелна употреба, някои силови атлети предпочитат да комбинират тестостерон ципионат с 200-400 мг седмично болденон болденон ундециленат , метенолон енантат или нандролон деканоат без значителни прояви на хепатотоксичност. Тъй като тестостеронът е много разнообразен и гъвкав агент, той може да се комбинира и с много други анаболни и андрогенни стероиди, в зависимост от търсените резултати.

Тестостеронът бързо ароматизира в тялото до естрадиол (естроген) под въздействието на ензима ароматаза. Повишените нива на естрогена могат да предизвикат задържане на вода, повишено отлагане на мазнини и гинекомастия. Тестостеронът обаче се смята за умерен откъм естрогенни странични ефекти стероид и антиестроген като Хломифен цитрата или Тамоксифен цитрата ще е достатъчен за ограничаване на естрогенните странични ефекти. Някои предпочитат да използват алтернативата на ароматазните инхибитори като Аримидекс (Анастрозол), които контролират по-ефективно нивата на естрогена, като предотвратяват синтеза му. Ароматазните инхибитори обаче са значително по-скъпи от антиестрогените и могат да имат негативно въздействие върху кръвните липиди.

Естрогенните странични ефекти се появяват и стават особено осезаеми при далеч по-високи от терапевтичните дози тестостерон. Тъй като високите дози тестостерон повличат след себе си задържане на вода и загуба на мускулна дефиниция, той се смята за лош избор при поддържането на нискокалорийна диета или циклите за релеф. Умереността по отношение на естрогенната активност го прави идеален избор за циклите за маса, където задържането на вода спомага за по-голяма сурова сила и мускулни размери и помага за създаването и поддържането на по-мощна анаболна среда.

Още информация

Тъй като тестостеронът е първостепенният мъжки андроген, който формира и поддържа всички вторични мъжки полови белези, за него са типични силни андрогенни странични ефекти, включително омазняване на кожата, акне и увеличаване на телесното и лицево окосмяване. Мъжете с генетична склонност към оплешивяване (андрогенна алопеция) вероятно ще забележат засилване на косопада. За тези, които се страхуват от оплешивяване, по-добрата алтернатива е нандролон деканоата, който е сравнително по-слабо андрогенен стероид. За жените употребата на тестостерон и дериватите му не е препоръчителна заради появата на мъжки вторични полови белези като удебеляване на гласа, промени в текстурата на кожата (удебеляване и загрубяване), появата на лицево окосмяване, уголемяване на клитора и менструални разстройства.

Testosterone C (Тестостерон ципионат) не е токсичен спрямо черния дроб, като клинично изследване показва, че високите дози тестостерон – 400 мг. дневно (2800 мг. седмично), приеман орално, така че пиковата концентрация да се постигне в черния дроб (за разлика от инжекциите, които целят постигането й в мускулите) в рамките на 20-дневен прием, не са довели до негативни промени в нивата на чернодробните ензими, включително на серумния албумин, билирубина, аланин-аминотрансферазата и алкалните фосфатази.

Тестостеронът увеличава сърдечносъдовите рискови фактори – увеличаването на общия холестерол и на „лошия холестерол” (LDL), увеличаването на кръвното налягане и триглицеридите, намаляването на ендотелиалната релаксация и стимулирането на хипертрофията на лявата камера на сърцето, в далеч по-малка степен, в сравнение със синтетичните стероиди. Това се дължи отчасти на лесното му метаболизиране в черния дроб, което го прави по-безопасен за чернодробните нива на холестерола. Превръщането му в естрадиол също помага за намаляването на негативния ефект върху серумните липиди (повишаването на холестерола в кръвта).

Допълнителна информация

Тегло0.1 kg
Представяне

ампули

Количество

10 ампули по 1мл, 250 мг/мл

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Testosterone C – MultiPharm – 10 ампули х 1мл – тестостерон ципионат“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *