Danabol (Balkan Pharmaceuticals) – 60×10мг

Danabol е най-разпространеното име на анаболен стероид, известен като methandrostenolone (метандростенолон) и също methandienone (метандиенон). Methandrostenolone (метандростенолон) представлява дериват на тестостерона, който е модефициран така, че андрогенните свойства на стероида са намалени, докато анаболните му са запазени. Дозировка: от 10 – 50 мг дневно

Този анаболен стероид е проектиран предимно за перорален прием, макар че може да се намери и под формата на инжекционен разтвор за ветеринарни цели. Днес Danabol най-често се употребява като анаболен стероид за перорален прием за повишаване ефективността в спорта и културизма.

32.00 лв.

Изчерпан

Описание

Заедно с ретаболила (Deca-Durabolin, Nandrolone) това е препаратът, за които стероидният гуру Дан Дъчейн казва, че ако от комбинацията между двата не качвате маса. Никакви други препарати няма да ви помогнат и е по-добре да се заемете с голф или шахмат. През 60-те ф 70-те години той е привилегия на малцина топ атлети, но от средата на 80-те години проникна навътре в много спортове U стигна любителското ниво. Той е може би най-разпространеният у нас препарат, но това не значи, че страничните му ефекти са също толкова известни.

През 1956 г. американският лекар Джон Циглер разработи препарата дианабол като противовес срещу тогавашните съветски U източногермански атлети, които използваха за състезания тестостерон. Препаратът е дериват на метилтестостерона U в Америка ензимът се нарича метандростенолон. А в Европа U Англия — метандиенон. Действащото химично вещество в него бе метандростенолон. Пълното му наименование е 17-алфа-метил-17-бета-хидрокси-андростен-1 ,4-диен-3-он. Производител бе фармацевтичния гигант “Ciba”, който отивам началото на 80-те години държеше и правата за производство, а в Европа препаратът е известен като бионабол (или метандростенолон в Русия, метандиенон в Унгария ф у нас).

Тъй като започна да се използва масово, без да се отчитат страничните му ефекти и това предизвика широк отзвук, в началото на 80-те години производството му бе спряно. В резултат се появиха много фалшификати и в края а 80-те години 90% от продаваният в Северна Америка дианабол беше менте. В някои от тях дианаболът бе 1 или 2 мг вместо препоръчителните 5, което изискваше прием на по-големи количества U страничните ефекти бяха по-изразени.

Как работи бионаболът и толкова ли е ефективен?

Както всички орални анаболи той е така съставен, че да не се разгражда не пътя си в храносмилателния тракт – от това го предпазва допълнителният въглероден атом в 17-а позиция, в положение алфа спрямо стероидната структура. Ако атомът е в също така възможното положение бета, ще се намали вредното влияние върху черния дроб, Но също така и ефективността му. Затова бионаболът, Както всички орални стероиди (без три!), са т. нар. 17-алфа-aлкилиpaни cтepoиди.

С него не е проблем да качите 8/10 кг за месец – наистина по-голямата част от тази маса е вода. Предполага се, че свръхефективността се дължи на това, че молекулите му много по-лесно се улавят от клетките на мускулите, отколкото на другите препарати. Според друга теория той по-добре от всички останали стероиди блокира рецепторите на катаболния хормон кортизол, Възпрепятствайки не този начин разпадането на белтъчините. Друг негов плюс е, че започва да действа практически веднага, щом попадне в организма, U след 1/2 ден вече усещате значителен прилив на сила ф енергия.

В резултат на това мнозина увеличават работните тежести с 25-40%, без да се оплакват от болки в ставите, тъй като заради значителното задържане на течности в организма те получават добра “смазка”. Бионаболът е доста силен андроген U повишава отделянето на креатин фосфат, Вследствие на което тренировъчните тежести се понасят много по – лесно. Освен всичко това е ф препаратът на настроението – по време на приема му сте в приповдигнато настроение U не ви обхващат пристъпи на злобна агресия, както често става с други андрогени. Като добавим цената му, както и паническия страх на мнозина от инжекции, веднага разбираме защо бионаболът е толкова популярен, въпреки че има предостатъчно минуси.

Странични ефекти

Той е силно токсичен за черния дроб. Лесно се ароматизира в естроген U причинява гинекомастия, задържане на вода, акне (към което са особено склонни 15-18 годишните, намиращи се във фазата на половото съзряване), оплешивяване и промяна на либидото. Тъй като е андроген, той разстройва производството на тестостерон от организма на мъжете. Всекидневен прием на 20 мг метандростенолон в течение на 10 дена снижава нивото на произвеждания от организма тестостерон с 30 – 40%. Това е заради ярко изразения му гонадотропен ефект – Т.е. той подтиска отделянето на гонадотропини, Фоликустимулиращ и лутенизиращ хормон от хипофизата. Още един голям минус на бионабола – След спирането му “придобитото” бързо се губи (не натрупаната време на цикъла в тялото вода се изхвърля) и се появяват т. нар. стрии като следствие на свръхпродукцията на кортизол.

Топбилдерите, участващи редовно в състезания, рядко го използват, особено в периода на “изсушаване”, тъй като в организма той ароматизира силно, Дори и при незначителни дозировки, в резултат на което топенето на подкожната мазнина се забавя. Затова който се готви за състезания или иска да е № 1 на плажа, но в момента не е в добра форма, най-добре изобщо да забрави за него. Силната му андрогенна съставка го прави практически неизползваем за жени. Тъй като страничните ефекти се забелязват веднага: засилено окосмяване пo лицето U тялото, загрубяване на гласа, увеличение на клитора и нарушение на менструалния цикъл. 10 мг дианабол доставят на жената количество андроген колкото на мъж и така поведението й може да се промени из основи.

Максимално допустимата за жена доза е 20 мг. И още един негов минус: заради значителното натрупване на вода в организма, а значи и рязко увеличение на теглото. Може също така рязко да се качи U кръвното налягане, да се учести пулсът и даже да се затрудни дишането. Юношите могат да го използват най-много 4 седмици заради риск от затваряне на епифизата и могат да повторят приема му най-малко след 30-45 дни.

Още информация

Но още не станало въпрос за главния недостатък – токсичното му действие върху черния дроб. Всички орални препарати имат токсичния радикал 17-алфа, а понеже влизат в организма не чрез кръвта, а през устата, тези токсини се натрупват в черния дроб, Който изпълнява ролята на филтър. Ако вземем руския метандростенолон. Ситуацията е направо кошмарна – според много западни специалисти той не е нищо друго освен 17-алфа-метилтестостерон, Едва ли не най-токсичният възможен стероид.

Химичното вещество метилтестостерон. С по-висок андрогенене индекс и много по-токсично действие върху черния дроб, Е изходна база за производството на метандростенолон. Сигурно сте чували разни приказки за това, как на еди кой си му е паднал черният дроб, Но те са силно преувеличени – работата е там, че примерно 1/2 седмици след започване на цикъла с бионабол започва задържане на жлъчка в каналите на черния дроб U в резултат на това се появява тежест или дори леки бодвания.

Билдеритечесто приемат това като сигнал за голяма опасност U панически спират приема – тогава всичко утихва. При някои от тях страхът за черния дроб е толкова голям, че два-три дни след почване на цикъла, си внушават, че черният дроб ги боли, и той наистина започва да ги боли. За избягване на подобни ситуации се вземат хепатопротектори като “Карзил”, липотропни средства като “Липовитан”, фат бърнери U лецитин, А също U препарати, предизвикващи изхвърлянето на жлъчката.

От всичко дотук става ясно, че идеалното време за прием на бионабола е в извънсъстезателен период – за маса. Взет отделно, той работи добре, но отлично се комбинира и с други стероиди. Какъв обаче цикъл ще си съставите, зависи от целите, средствата, доколко искате да неутрализирате страничните ефекти и т.н. Естествено и от дозировките.

Дозиране

Сравнително безопасен и ефективен е приемът на 4/6 таблетки по 5 мг дневно (20-30 мг). От 50 мг нагоре дневно често се появяват кожни проблеми. Ако ви е малко и според вас организмът не реагира, има два начина – увеличавате дозата бионабол или го комбинирате с друг стероид. Първият вариант не е за предпочитане – практиката показа, че “повече” не значи “по-добре”. Ефектът от 20 таблетки може да е като от 6, а страничните ефекти може да са доста по-силни. Ако сте решили да продължите, съчетанието с друг стероид е по-разумно – стига да не е токсичен като бионабола. В този смисъл почти идеална е комбинацията бионабол / ретаболил. Комбинацията бионабол / сустанон може да е още по-ефективна, но страничните ефекти са много по-силни.

Не се препоръчва прием на бионабол за повече от 6 седмици, тъй като рецепторите на мускулните клетки се насищат и не реагират на молекулите му. Ако искате 12-седмичен цикъл, след 6-ата седмица заменете бионабола с друг препарат — винстрол или тестостерон пропионат, Ако се готвите за състезание, или сустанон, Ако търсите маса. Като става въпрос за състезания, най-малко 5 седмици преди тях трябва да спрете с бионабола – Иначе рискувате положителен допинг тест (ако е под формата на инжекция, времето е 4/5 месеца преди теста). И накрая да напомним – без правилно хранене и редовни тренировки няма успех!

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg
Представяне

блистери, таблетки

Количество

60 таблетки по 10 мг

12 отзива за Danabol (Balkan Pharmaceuticals) – 60×10мг

 1. Денислав

  как е тоя метан?

 2. Венелин Менг

  За мен най-силните марки са Балкан, Нас и Фармтек! Този метан в момента го ползвам и съм доволен.

 3. ssss

  kak e tozi metan?

 4. никола

  Здравейте,след колко време ще има видим ефект от този метан?

 5. Денис

  след като направиш един цикъл 6/7 седмици може би ще видиш ефекта..но с задържанаето на вода..не е мн на добре..

 6. Georgi

  Iskam da popitam sled kato se spre upotrebata na Metan-a sled kolko vreme moje da se priema alkohol? Nqmam predvid mnogo, no vse pak.

 7. Иван

  Здравейте, интересува ме дали ще има ефект ако приемам само този продукт 6 седмици по 30мг дневно на 3 приема и после нужни ли са протектори за изчистване и ако да какви

 8. Борислав

  Искам да попитам приема ли се в НЕ тренировъчни дни

 9. Венелин

  Ако продукта, който предлагате е оригинален защо е 32 лв, а в аптеката 5.80лв ?

  • admin

   Коя е тази аптека, моля посочете. 🙂

 10. stan4o

  zdr as stan4o i iskam da vi popitam kakvo da vzema za brzo ka4vane na kg i myskolna masa fb mi e stan4o stan4ev molq pomognete mi 68kg sm i ne se ponasqm

 11. S

  oshte li e orginalen metana na balkan ??

 12. сиско

  Здравейте имам един въпрос от 4 седмици ползвам метан максималната доза ми е 30 мг може ли да продължавам още 4 седмици и на края да завършвам със пренил

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.