Anastrozol (Balkan Pharmaceuticals) – Аримидекс

Аримидексът, чието генерично име е Анастрозол, е сравнително нов медикамент, разработен за лечение на напреднали форми на рака на гърдата при жените. Той се произвежда от фармацевтичния гигант Zeneca Pharmaceuticals, Balkan Pharmaceuticals и други компании – одобрен за лечение на рак на гърдата в САЩ от септември 1995 г.

76.00 лв.

Описание

Препаратът е първият от третото поколение селективни орални инхибитори на ароматазата – ензимът, превръщащ андрогенните хормони в естрогени. Посредством блокирането на действието на ароматазата, Аримидексът индиректно блокира производството на естроген. Тъй като много от разновидностите на туморните клетки на рака на гърдата увеличават растежа и възпроизводството си под влиянието на естрогена, лекарите се надяват посредством намаляването на количествата на основния женски полов хормон да спрат прогресирането на болестта. Това е и основната идея при използването на Nolvadex, но за разлика от Anastrozol, той блокира действието, а не производството на естроген.

Аримидекс е изключително ефективен препарат, като само 1 дневна доза от 1 таблетка (1 мг.) потиска над 80% от производството на естроген. Заради силното му въздействие на хормонално ниво, за медицински нужди препаратът се препоръчва само при жени болни от рак, които са преминали менопаузата и заболяването им прогресира и след прекаран курс на лечение с Nolvadex (Tamoxifen Citrate). Като странични ефекти могат да се появят горещи вълни и косопад, като те са много по-силни при жените, които не са преминали менопаузата.

Обща информация

Аримидекса е това,което наричаме ароматазни инхибитори(AI). В клиничната практика той се използва за спиране на развитието на серумните нива на естрогените. Представлява силен и селективен нестероиден ароматазен инхибитор. Той значително намалява серумните нива на естрогените и няма ефект върху продукцията на кортикостероидите и алдостерона. Карциномите на млечните жлези съдържат ароматаза, която е важен тумор-генериран ензим. Anastrozol на Balkan Pharmaceuticals превръща андростендиона в естрон в периферните тъкани и повишава серумните нива на естрогените при постменопаузални жени.

Целта на лечението с анастрзол е намаляване на нивата на естрогените, което води до намаляване на туморната маса и до забавяне на растежа на тези тумори. Приложен перорално се абсорбира добре и действието зависи предимно от основното лекарство, метаболитите нямат фармакологична активност. Свързва се в 40% с плазмените протеини. Абсорбцията не се влияе от храна. Достига стабилни плазмени концентрации след 7 дни. при постменопаузални жени има време на полуживот от 50 h. Елиминира се след хепатален метаболизъм с фецеса в 85% и с урината в 11%.

Употребата в спорта

Използващите стероиди бодибилдъри предпочитат Anastrozol в борбата с излишния естроген, вместо Нолвадекса, Провирона или комбинацията от двата препарата, защото Анастразолът се справя със задачата по-бързо, ефективно и безопасно. Само 1 таблетка дневно, колкото е и клиничната доза, или дори ½ таблетка тушират всички неприятни странични ефекти от увеличеното производство на естроген. Когато се използва заедно със силни, бързо ароматизиращи андрогени като Метан/Дианабол или тестостерона, Анастрозолът ефективно блокира гинекомастията и задържането на вода.

Особено добри резултати се постигат при комбиниране с Propecia (Proscar, Финастерид), тъй като единият медикамент блокира естрогеновото превръщане, а другия блокира 5-алфа редукцията при тестостерона, метилтестостерона и Халотестина. Така тестостеронът, който е силен андроген, теоретично може да донесе невероятен мускулен растеж, като в същото време остане толкова добре поносим като Нандролона. В допълнение качеството на натрупаната мускулна маса е по-голямо, тъй като има по-голяма твърдост и релефност, тъй като организма не задържа вода.

Използването на подобен ароматазен инхибитор в продължителен стероиден цикъл обаче буди опасения, тъй като наред с намаляването до минимум на естрогенните странични ефекти, той ще потисне и положителните му проявления, а именно – намаляването на холестерола.

Изследванията са категорични, че при комбинирането на ароматазен инхибитор със стероиди, намаляването на „добрия холестерол” (HDL) се ускорява. Тъй като Нолвадексът не оказва антиестрогенен ефект върху нивата на холестерола, той е по-удачен за използване, когато бодибилдърите са изложени на повишен риск за здравето на сърдечносъдовата система.

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg
Представяне

блистери, таблетки

Количество

60 таблетки по 25, 250 и 1 мг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Anastrozol (Balkan Pharmaceuticals) – Аримидекс“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.