Соматоген 100 единици – хормон на растежа

Somatogen е със съдъражание от 10 ампули по 10 единици растежен хормон (или 3.33 мг соматотропин), общо 100 iu. В кутията има бактериостатична вода за цялото количество.

Соматоген (Соматотропен хормон или наречен още растежен хормон) е пептиден хормон. Името му идва от гръцки: сома – тяло и тропи – раста. Той отговаря за растежа на костите като и за белтъчната и въглехидратна обмяна в тялото. Отделя се от предния дял на хипофизата (аденохипофиза).

 

790.00 лв.

Описание

Соматоген е със съдържание 10 флакона по 3.33 мг в кутия. Somatogen съдържа 10 флакона по 10 умпции соматропин. Ефектът му се изразява в повишаване на обмяната на веществата в клетките и особено на белтъчната синтеза.

Развива се нанизъм (Хипофизарен нанизъм), които са с нормални умствени възможности и със симетрични тела. Хиперфункцията при деца води до заболяването гигантизъм. Индивидите са с много висок ръст (230- 250 cm). Когато увеличението на хормоналната секреция се появи за първи път след приключване на периода на растежа, се развива заболяване, наречено акромегалия. Най-често е вследствие на тумор на хипофизата. Изразява се в задебеляване на късите кости на тялото, нарастване на някои от органите (език, черен дроб) и смущения в зрението.

Прием

Сутрин, на гладно.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Соматоген 100 единици – хормон на растежа“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.