Мускулна инжекция, Инжекционни анаболни стероиди за интрамускулно приложение

Топ 3 спортове на стероиди

Спортовете с най-високо потребление на анаболни стероиди по статистика.

Номер едно – колоездене със стероиди

(положителни резултати от тестовете: 3,6 процента)

Ланс Армстронг, стероиди

Не само че колоезденето има най-високото средно ниво на допинг употреба в Олимпийските игри, но този спорт също така има рекорди на спортисти, които яростно отказват да признаят употребата на анаболни стероиди и стимуланти.

Например през 2007 г. американският колоездач Флойд Ландис, който спечели Тур дьо Франс през 2006 г. след като второто, третото, четвъртото и петото място от предходната година бяха дисквалифицирани заради допинг, нарече обвиненията, че е карал до победа, използвайки синтетичен тестостерон „напълно абсурдни.“

Три години по-късно обаче той призна, че е употребил допинг и обвини съотборника си Ланс Армстронг, че също го прави. „Флойд отдавна загуби доверието си“, каза тогава Армстронг. Три години след това самият Армстронг излива откровенията си пред водещата Опра Уонфри и признава, че е използвал забранени вещества като еритропоетин, тестостерон и кръвопреливане, докато печели седем поредни титли в Тур дьо Франс от 1999 до 2005 г.

Както заяви Ландис през февруари, „Професионалното колоездене е организирана престъпност.“

Вдигане на тежести

(положителни резултати от тестовете: 3,0 процента)

Леонид Тараненко

Не е изненадващо, че спорт, изискващ атлети да вдигат колкото се може повече тежести, е склонен към допинг скандали. През 2012 г. албанският щангист Хисен Пулаку имаше съмнителното отличие, че е първият състезател на Олимпийските игри в Лондон, който е хванат с допинг (неговият треньор и чичо твърдят, че той и Пулаку просто не знаят как анаболният станозолол е попаднал в тялото на щангиста).

Един от най-необикновените случаи се случи през 2004 г., когато трима турски щангисти обвиниха бившия треньор Мехмет Устундаг в сексуално насилие и ги принудиха да приемат стероиди.

По това време Устундаг все още тренираше носителката на олимпийски златен медал Нуркан Тейлан, която дойде в защита на своя треньор, като атакува тримата обвинители. „Те нямат култура“, каза тя. „Аз съм образована и културна. Физически съм по-привлекателна от тях също. Влязох в историята като първата туркиня, станала олимпийска шампионка. Те ревнуват от моя успех, както и от красотата ми.“

По-късно Тайлан има временно забрана да спортува за четири години заради употреба на стероиди.

Бокс

(положителни резултати от теста: 2,9 процента)

Евандър Холифийлд

В един от по-странните случаи на бокс, свързани с допинг, нападение през 2007 г. от американските служители на реда разкриват списък с пациенти в „клиника за борба против стареене“, за която се смята, че незаконно разпространява стероиди. Списъкът не включваше Евандър Холифийлд, едно от най-известните имена в бокса, но включваше „Евън Фийлдс“, който имаше същия рожден ден като Холифийлд и подобен адрес.

Когато репортерите се обадиха на телефонния номер, посочен за Fields, Holyfield отговори: Шампионският боксьор от своя страна отрича да е използвал стероиди и е започнал собствено разследване на предполагаемото му използване на лекарства за повишаване на ефективността, след като обвиненията се появиха.

Той продължава да отрича да е използвал стероиди.

Междувременно боксьорът Виталий Кличко разкри в автобиографията си от 2004 г., че е приемал стероиди през 1996 г. и е бил изхвърлен от украинския отбор преди Олимпийските игри в Атланта. Сега той е действащият шампион на света в тежка категория на Световния боксов съвет.

Неофициална (но реална) статистика за употреба на стероиди

Всъщност тези три спорта по-горе са официално категоризирани като такива с най-висока употреба на допинг, но съвсем не е така. Номер едно по всички критерии за употреба на анаболни стероиди е в културизма или така наречения бодибилдинг.

Например жените културисти съобщават, че са използвали средно два различни стероида, включително Deca Durabolin, Anavar, Testosterone, Dianabol (Метан), Equipoise (Болденон) и Winstrol.

Основната причина, поради която културистите използват стероиди, е свързана с тяхното схващане, че тези лекарства са важен фактор за спечелването на състезания.

Различните видове стероиди работят по различен начин, но общото между всички тях главно е това, че изграждат допълнително мускулна тъкан и съкращават времето за възстановяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.