Водни и Сухи анаболни стероиди

Сухи и водни анаболни стероиди | SH – Спортни храни

Въпреки че всички анаболни стероиди са производни на хормона – тестостерон, всеки препарат поотделно има своите ползи и недостатъци. Някои от тези медикаменти могат да бъдат обозначени с маркера „водни“, което означава, че увеличават водата в тялото. А други са „сухи“ и оставят ставите възпалени и схванати. Научете повече за сухите и водните анаболни стероиди.

Водни и Сухи анаболни стероиди
Водни и Сухи анаболни стероиди

Какво прави стероида “ВОДЕН“ ?

„ВОДЕН“ стероид е този, който президвиква водна задръжка. Това се среща в съединения, които имат естрогенни свойства, което означава, че те се ароматизират в организма и лесно се превръщат в естроген. Това увеличение на естрогена причинява натрупване на вода между мускулните клетки, което от своя страна води до загуба на релеф, за сметка на мускулната маса.

Въпреки това, тази допълнителна вода между клетките повишава способността на мускулите да се възстановяват и добавя допълнителна сила на спортиста. Водните стероиди са често срещани в циклите за покачване на мускулна маса, когато културистите искат да прибавят тегло. Популярните “водни“ включват Deca Durabolin, Dianabol, Anapolon и др., които често са по-евтини, а също и по-рядко се инжектират (напр. Дека-Дураболин, тестостерон енантат, ципионат и т.н.).

Какво прави стероида “СУХ“ ?

„Сухите“ стероиди са тези, които премахват течността между мускулните клетки и насърчават на дефиницията и външния вид (има се предвид нацепен, релефен външен вид). Winstrol е един от най-популярните сухи стероиди познати на пазара и макар че със сигурност ще предостави желаните резултати, има и други неща, които трябва да се вземат предвид.

Сухият стероид влияе не само на течностите, смазващи мускулните клетки, но и други клетки в тялото. Ето защо много хора, които използват Winstrol и други сухи стероиди, са склонни да изпитват болки в ставите; дори включително да си нанесат травми, защото съединението всъщност изсмуква течностите в ставите.

Как да изберете правилни препарати (сухи и водни)?

Фактите са, че всички анаболни стероиди идват със странични ефекти. Така че е важно да се преценяват ползите спрямо потенциалните рискове. Изборът на воден или сух стероид често е толкова лесен, колкото да се определи дали целта е качване или сваляне на маса.

Добавянето на повече течност в тялото повишава краткосрочните мускулна маса и сила, а премахването на течност от тялото осигурява тонизиран вид преди участия и състезания. Въпреки че влажните и сухи ефекти на тези съединения са полезни при определени обстоятелства, те също могат да причинят проблеми. Прекалено много течност увеличава обема на кръвта, което от своя страна повишава кръвното налягане. Обратно, твърде малко течност може да причини болки в ставите и мускулни крампи.

НАМИРАНЕТО НА БАЛАНС

Най-добрият начин да се уверите, че получавате желаните резултати без отрицателните ефекти на водните или сухите стероиди, е да се намери баланс между. Ако използвате водни препарати, уравновесете някои от отрицателните ефекти, като използвате диуретик заедно с инхибитор на ароматазата.

И обратно, ако използвате сух препарат, който може да причини болка в ставите, дискомфорт или травма, опитайте да намалите дозата, ако дискомфортът стане твърде висок. Добавянето на добавката за глюкозамин и хондроитин, както и рибено масло може да помогне за заместване на течностите, които стероидът отнема.

ВОДНИ СРЕЩУ СУХИ СТЕРОИДИ: ДА ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ ЗАЕДНО

Ако обмисляте да направите стероиден цикъл, но не сте сигурни как, важно е да имате предвид няколко неща характеризиращи водните срещу сухите стероиди. Първо, трябва да разберете кои стероиди са водни и кои са сухи, така че да получите ефектите, които очаквате. Таблицата по-долу предоставя списък на популярни стероиди и дали те са водни или сухи.

Стероид Воден или сух?
Trenbolone Acetate Сух
Dianabol/Метандиенон Воден
Winstrol/Станозолол Сух
Anavar/Оксандролон Сух
Anapolon/Анадрол/Оксиметолон Воден
Deca Durabolin/Нандролон деканоат/Ретаболил Воден
Turinabol/Туранабол Сух

Друг отличен пример е комбинацията Dianabol и Winstrol, която културистите ползват за покачване на мускулна маса. Dianabol е прекомерно мокър, което означава, че може да ви накара да натрупате от 4 до 7 килограма водно тегло. Някои хора ще добавят Winstrol от две до четири седмици в края на цикъла, за да изхвърлят водата и едновременно да затвърдят мускулите.

Това не е идеално за всички, тъй като може да е тежък цикъл, но напредналите употребяващи твърдят, че това е най-добрият начин да извлечете максимума от Дианабол. Второ, важно е да разберете кои от тях работят заедно, за да ви помогнат да постигнете целите си.

Много културисти и спортисти нарочно сдвояват мокри/водни и сухи, за да им помогнат да избегнат потенциалните странични ефекти. Например, някой, който използва Winstrol по време на цикъл на изчистване, може да изпита болки в ставите поради изсушаващия му ефект, така че може да избере да добави малко количество Дека Дураболин, за да противодейства на този ефект.

ЕДИН ПО-ОПАСЕН ЛИ Е ОТ ДРУГИЯ?

Когато сравняваме водни със сухи, има някои спекулации, че водните са по-тежки и по-опасни от сухите, но това не точно.

Тази представа идва от факта, че мокрите/водните почти винаги са естрогенни, което означава, че могат да причинят гинекомастия и други нежелани ефекти при мъже, които не вземат правилните предпазни мерки. Използвайки ароматизиращи инхибитори , заедно с цикли, които могат да се ароматизират в тялото ви, и чрез следване на вашия цикъл с подходящ PCT, вие можете да избегнете всички нежелани ефекти и да реализирате своите цели.

ВОДНИ СРЕЩУ СУХИ И СМЕКЧАВАЩИ ЕФЕКТИ

Ако прекарвате много време в четене на форуми, ще откриете, че има няколко различни начина за облекчаване на страничните ефекти, често срещани при водни и сухи стероиди. Когато използвате сухи, има вероятност да изпитате болки в ставите поради липсата на влага в сухожилията, връзките и самите стави. Следните добавки могат да ви помогнат:

  1. Омега-3 мастни киселини като тези, които се намират в рибеното и крилското масло, могат да помогнат много. Те намаляват общото износване на вашите стави. А също така инхибират ензимите, наречени колагенази, които разграждат колагена в ставите ви с течение на времето. Освен това помагат за подобряване здравето на сухожилията и намаляване на възпалението.
  2. Калцият намалява възпалението и болките в ставите, особено в коленете.
  3. Витамин С е антиоксидант, който поддържа здравите ви съединителни тъкани, а когато съединителната ви тъкан е здрава, ставите ви се поддържат по-добре.
  4. Желатиновите добавки действат като лубриканти за вашите стави, което е полезно по време на цикъл със сухи стероиди.
И обратното, мокрите стероиди могат да причинят значително подуване на ръцете, краката и дори лицето. Както и други части на тялото ви. Това може да бъде много неудобно и смущаващо, но дори и извън диуретиците, има няколко различни начина за противодействие.
  1. Намалете приема на натрий, така че да падне под дневния прием от едва 2300 мг. всеки ден. Това може да е трудно в началото, но като намалите нивата на натрий, ще изпитате по-малко издуване.
  2. Яжте повече плодове и зеленчуци, за да засилите циркулацията си и да поддържате издуването до минимум.
  3. Пийте повече вода. Така ще помогнете за отделянето на токсини, които може да се задържат към водата в тялото ви. Въпреки че звучи противоречиво, това е един от най-добрите начини да се почувствате по-добре.
  4. Яжте повече протеин за да се преборите с надуването. Множество проучвания сочат, че твърде малко протеин е водеща причина за задържане на вода. Вие трябва да консумирате адекватно количество и без това.
  5. Помислете за сок от лайм и лимон или чай от глухарче, които са естествени диуретици, които могат да осигурят леко облекчение от задържане на вода.

И сухите и мокрите имат ползи както за атлети, така и за културисти, но често се свежда до смекчаване на рисковете и дискомфорта, които носят. Запомнете, че мокрите добавят маса. Докато сухите предлагат тонус и дефиниция на мускулатурата. Винаги купувайте добавките, от които се нуждаете, за да противодействате на всички странични ефекти, преди да започнете цикъла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.