redukta-dnp-efedrine

Сибутрамин, DNP или Ефедрин

Коя от трите субстанции за отслабване работи най-ефективно и без странични ефекти.

redukta-dnp-efedrine
redukta, dnp, ephedrine

Кракто представяне – плюсове и минуси на трите най-известни лекарства за отслабване

  //  Сибутрамин – препарат добил популярност както със страничните си действия, така и с невероятния ефект.

Много хранителни добавки са маскирани като билкови или такива, които са безвредни, а всъщност съдържанието на капсулите/таблетките е Sibutramine Hydrochloride (сибутрамин) – това вещество е централно действащ инхибитор на обратното захващане на серотонина и норадреналина. Използва се за контрол на затлъстяването, участвайки като допълнение в нискокалорична диета.

Този мощен медикамент не се представя като бързодействащо, а по-скоро като бавно, но сигурно средство за загуба на мазнини. Не е хранителна добавка, а лекарство! И трябва да се има предвид, че при хора с високо кръвно налягане не е най-подходящото средство за намаляване на теглото.

  //  Динитрофенол – DNP – химично съединение, което първоначално е използвано във фотографията, впоследствие е добило популярност в медицината като мощно средство за сваляне на килограми. До ден днешен най-ефикасния метод за препаратно въздействие за редукция на телесно тегло!!!

DNP (2,4-Динитрофенол) е едно от най-противоречивите вещества, използвани от атлетите. То не се разпространява за хуманна употреба, но е лесно достъпен промишлен химикал. Също се използва за за производството на багрила, във фотографията, като фунгицид и като инсектицид. Технически е класифицирано за отровно. Въпреки изложения списък с промишлени употреби този химикал някога е бил продаван като лекарство за отслабване. Поради своите свойства динитрофенол остава интересен за културистите и до днес.

//  Ephedrine (Ефедрин) – лекарствен продукт, който пренадлежи на широка група лекарства с общо название симпатикомиметици. По-конкретно той е алфа и бета адренергичен агонист. Ефедрин повишава освобождаването на норепинефрин, силен ендогенен алфа агонист. Действието на това лекарство е много подобно на действието на естествено произвеждания в тялото хормон епинефрин (адреналин). Ефедрин свива съдовете, повишава кръвното налягане и честотата на сърдечния ритъм. Използва се за овладяване на хипотензията (понижено кръвно налягане), вследствие на спинална и епидурална анестезия (гръбначно-мозъчна упойка).

Ephedrine Hydrochloride (Ефедрин) е интересен за атлетите по много причини. Основната от тях е стумулирането на централната нервна система. В началото на приема телесната температура се покачва незначително, тъй като се увеличава разграждането на триглициредите в мастните тъкани (стимулиране на обмяната на веществата). Това може да помогне за намаляване на телесните мазнини и подобряване на кръвоснабдяването. Смята се също, че анаболната активност на стероидите може да бъде увеличена, защото скоростта на метаболизма на белтъчините и въглехидратите се увеличава. Стимулиращият ефект на това лекарство също увеличава силата на мускулните контракции.

Кое от трите средства за намаляване на телесното тегло работи най-добре?

Отговора е, че при всеки атлет е индивидуално. Съобразно начина на живот, метаболизма, възрастта и физическото състояние. Но безспорно най-ефективния препарат си остава ДИНИТРОФЕНОЛ – DNP.

Ако съпоставим странични действия и резултатност, сибутрамин е номер едно в класацията, защото има най-малко странични ефекти.

Любопитно е да се отбележи, че при минимални дози DNP може да бъде дори повече ефикасно средство от Сибутрамин и дори с по-малко странични ефекти. Така, че всичко зависи от дозата, която би било добре да бъде изготвена индивидуално за всеки отделно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *