Какъв ще бъде пола на бебето с приема на различните анаболни стероиди

Бременност и Анаболни Андрогенни Стероиди са две неща, които мнозина просветени считат за несъвместими. В текущия материал се разглежда какви бебета се раждат според приема на различните видове Анаболни Андрогенни Стероиди.

Какви са рисковете при употребата на различна продължителност с хормонални лекарства при мъжа. Колко време е допустимо лечението с химикали на тестостеронова основа при спортистите.

Различните препарати и влиянието им върху пола на бебето

Според изследвания на независим щатски журнал, приема на различните Анаболни Андрогенни Стероиди може да укаже въздействие върху пола на бебето в зачатието. Дали да се роди момче или момиче. Изследванията са за два типа субстанция – Дека и Стромба.

  • Нандролонов деканоат, известен също като Дека-дураболин може да се счита, че променя ДНК-то на мъжа в насока, която създава бебе от женски пол. Статистика показва, че билдъри, употребяващи Дека-дураболин имат бебета момичета.
  • Станозолол, повече известен като Стромба на таблетки или Винстрол на инжекции предполага бременност с мъжки плод – бебе момче.

За какъв период на прием стероидите намаляват производството на сперматозоиди

Два месеца
При употребата на Анаболни Андрогенни Стероиди в цикъл със схема за месец и половина до два месеца, собственото производство на сперматозоиди е нормално и риска от намаляване и унищожение на сперматозоиди е минимално. Това не крие риск за зачатието и нормалното оплождане на яйциклетката. Тази продължителност на прием не е опасна за мъжа баща. Важно е почивката между анаболния цикъл да бъде минимум четири месеца.

Прием на Анаболни Стероиди – три или повече месеца
За този период риска от намаляване или спиране на собствено производство не само на сперматозоиди, но и на хормона тестостерон почти е 100-процентов.

Пет или повече месеца
За толкова продължителен прием рисковете са сериозни. Без прекъсване от пет или повече месеци време, напълно може да унищожи сперматозоидите и да смали тестисите.

За останалите групи анаболно андрогенни медикаменти е относително да бъде категоризиран пола на детето. Факторите са непостоянни.


Ричард Алтейски – автор, докторант по медицина в НБУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.